Kürdistan Özgürleşmeden Bölgeye Huzur Gelmez

1 Eylül Dünyü Barış Günü, dünyanın birçok bölgesinde savaş ve çatışmaların yaşandığı, savaş potansiyeli taşıyan gerginliklerin arttığı bir dönemde kutlanıyor.

Ortadoğu da bu bölgelerden birisi.

Ortaoğu’da yaşanan ve sürekli hale gelen kaos, çatışma ve savaşın nedenlerinden birisi de sömürgeci devletlerin Kürdistan sorununu inkar ve imha politikasıyla, baskı ve şiddet yolu ile çözme arzusudur.

Bölgede, Afrika ve Akdeniz’de yayılmacı bir politika yürüten Türkiye bölgede yaşanan kaosun baş aktörlerinden birisidir.

Kuzey Kürdistan’da hemen hergün bir ad altında askeri operasyonlar düzenleyen, PKK-YPG bahanesiyle Güney ve Batı Kürdistan’a yönelik hergün saldıran Türk devleti, ülkemizin bu iki parçasını adım adım işgal ediyor.

Türk devleti dünyanın gözü önünde ve sessizliğinin eşliğinde Batı Kürdistan’ı işgal hazırlıklarını sürdürüyor.

Kürdistan Sosyalist Partisi-PSK, 1 Eylül Dünya Barış günü nedeniyle, Kürdistan özgürleşmeden, Kürd halkı kendi kaderini kendisi tayin etmediği müddetçe, Ortadoğu’da huzur ve güvenin sağlanamayacı gerçeğini bir kez daha hatırlatır.

PSK, bölgesel çatışmaların giderek savaşlara dönüştüğü bir süreçte BM, AB’yi, uluslararası kurum ve kuruluşları Türk devletinin Güney ve Batı Kürdistan’a yönelik işgal hazırlıklarına karşı seslerini yükseltmelerini, bu amaçla Türkiye’ye baskı uygulamalarını bir kez daha talep eder.

Türkiye yaşanan derin ekonomik krizin, açlık, yoksulluk ve işsizliğin temel nedenlerinden birisi de Türk devletinin Kürdlere yönelik uyguladığı inkar ve imha politikasıdır; Kürdistan’ın militarize edilmesidir; Kuzey, Güney ve Batı Kürdistan’a yönelik saldırılar ve askeri operasyonlardır.

Türkiye’de, Kürd sorunu çözülmeden barış, huzur ve güven sağlanamayacak, halkin lokması giderek küçülecek.

Bu gerçeğin altını çizen PSK, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle bir kez daha, ilerici ve demokratik güçleri, devletin şiddet, inkar ve imha politikasına karşı çıkmaya, Türk devletinin Kürdistan’ın diğer parçalarına yönelik saldırı ve işgal operasyonlarına karşı durmaya çağırır.

PSK 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle bir kez daha hükümete Kürdistan’da yürüttüğü askeri operasyonları sonlandırmaya, Kürd sorununun barışçıl ve diyalog yolu ile çözülmesinin yolunu açan demokratik adımları atmaya,  PKK’yi kayıtsız şartsız ateşkes ilan etmeye çağırır.

01 Eylül 2022

Kürdistan Sosyalist Partisi 

En çok Okunan İçerik
Yorum Yaz