Ölümünün 5. Yılında Mam Celal Anıldı

03 Ekim 2022 tarihinde Hewlêr’de düzenlenen bir toplantıyla ölümünün 5. Yılında Mam Celal Talabani anıldı.

Aynı zamanda Mam Celal’in daha fazla tanıtılması, eserlerinin korunup gelecek nesillere aktarılması gibi önemli görevleri yerine getirmek için kurulun Başkan Mam Celal Talabani Kurumu’nun tanıtımının yapıldığı toplantıya Irak ve Kürdistan’ın önemli siyasi şahsiyetleri, siyasi parti temsilcileri, Mam Celal’ın yakın çalışma arkadaşları, milletvekilleriyle birlikte birçok aydın ve tanınmış şahsiyetler de katıldı.

Mam Celal Talabani Kurumu kurucularından ve başkanı olan diplomat Mehmet Sabır’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Mam Celal’ı ve mücadelesini anlatan kısa bir video gösterildi.

Daha sora sırasıyla Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Irak Başbakanı Mustafa Kazimi, Kürdistan Bölge Başkanı Neçirvan Barzani birer konuşma yaptılar Konuşmacılar Talabani’nin Irak ve Kürdistan politikasındaki rolüne değindiler.

İngiltere eski başbakanı Tony Blair’in göndrdiği video mesajın gösterilmesinden sonra Mam Celal’ın öğlu Qubad Tlabani ailesi adına yaptığı konuşmalara katılımcılara teşekkür etti, Mam Clal’ın aztığı yoldan yürümeye devam edeceklerini dile getirdi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Türkiye eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün aralarında olduğu birçok taninmiş kişi masaj gönderdikleri bildirildi.

YNK Genel Başkanı Bafil Talabani, Kürdistan Bölge Hükümeti Başbakanı Mesrur Barzani ve Kürdistan Parlamantosu Başkanı da toplantıda hazır bulundu.

Aralarında PSK Genel Başkanı Mesud Tek’in de olduğu Doğu, Batı ve Kuzey Kürdistanlı siyasi parti temsilcileri de toplantıya katılarak yeni kurulan kuruma desteklerini sundular.

En çok Okunan İçerik
Yorum Yaz