PAK, PSK, Tevger: Hewlêr'e Yapılan Vahşi Saldırıyı Kınıyoruz

PAK- Kürdistan Özgürlük Partisi, PSK- Kürdistan Sosyalist Partisi ve TDK-Tevger- Kürdistan Demokratik Hareketi, 13 Mart günü yayınladıkları ortak Kürdçe bildiri ile Kürdistan Bölgesi başkentine yapılan füze saldırısını protesto ettiler.

“13 mart gecesi saat 01 civarında terörist guruplar Bölge’ye Kürdistan Bölgesi’nin dışından  füze saldırısı düzenlediler” diye başlayan bildiride şu görüşlere yer verildi:

“Birçok kaynağın verdiği bilgilere göre füze saldırısı İran topraklarından yapıldı. Kullanılan füzeler de bu saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin arkasında bir devletin bulunduğunu ortaya koyuyor. Bu kez Hewlêr Havaalanı, ABD Konsolosluğu ve bazı askeri üsler hedef alındılar.”

Can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu, birçok evin ve K24 Televizyon Kanalı’nın zarar gördüğünün belirtildiği bildiride devamla şu görüşlere yer verildi:

“Bu saldırılar sadece Irak devleti ve Kürdistan Bölgesi’nin egemenlik haklarını ayaklar altına alınması değildir, aynı zamanda Kürdistan bölgesine yapılan bir ihtardır.

“Bu terör saldırısını gerçekleştirenler ve destekçileri, Kürdistan Bölgesi’nin gelişmesine karşı olduklarını ve ulusal kazanımlar için bir tehdit oluşturduklarını bir kez daha gösterdiler.”

“Biz bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz ve Bağdat hükümetinin tavır almısını istiyoruz” denilen bildirinin sonunda şu görüşlere yer verildi:

“Biz BM’den, Batılı devletlerden özellikle de ABD’den kendini koruması için Kürdistan Bölgesi’ne daha fazla yardım etmesini; uluslararası insani kurum ve kuruluşların sözkonusu terör saldırılarına karşı seslerini yükseltmelerini talep ediyoruz.

“Güney Kürdistan’ın tüm siyasi partileri ve resmi kuruluşlarından, ulusal kazanımları korumak ve ilerletmek için el ele vermelerini, benzeri saldırıları önlemek amacıyle birliklerini güçlendirmelerini istiyoruz.

“Tüm Kürdler Kürdistan Bölgesi’ndeki ulusal kazanımları korumalı ve sahip çıkmalıdır diyoruz.”

En çok Okunan İçerik
Yorum Yaz