PSK Heyetinin Ankara’da Siyasi Parti ve STK Ziyaretleri

Kürdistan Sosyalist Partisi-PSK Genel Başkanı Mesud Tek ve Genel Başkan Yardımcısı Alaadin Aras’tan oluşan PSK heyeti, 13 Haziran günü Ankara’da bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu, vakıf ve meslek kuruluşlarını ziyaret etti.

İlk önce Alevi Birlikleri Federasyonu’nu (ABF) ziyaret eden PSK heyetini, ABF Genel Başkanı Mustafa Aslan, Genel Sekreter Özgür kaplan karşıladı.

Pir Sultan Abdal Dernekleri Genel Merkezi Başkanı Cuma Erce ve siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla ilişkilerden sorumlu yöneticisi Nurullah Ünsal’ın da katıldığı görüşmede PSK heyeti “Kürd meselesinde Siyasal, Demokratik ve Sarışçıl Çözüm; Hemen Şimdi” adlı deklerasyonunu taraflara sundu.

Taraflar Türkiye ve Kürdistan’daki siyasal gelişmeler ile Aleviler üzerindeki baskılar ve yüz yüze oldukları sorunlar konusunda görüş alış verişinde bulundular.

PSK heyeti daha sonra Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı’nı ziyaret ederek yeni seçilen genç yöneticilerinden Gökhan Erol ve Murat Gültekin ile görüştü ve “Kürd meselesinde Siyasal, Demokratik ve Barışçıl Çözüm; Hemen Şimdi” deklerasyonunu iletti.

İki heyet arasında siyasi gelişmeler ve özellikle de Alevi sorunu konusunda samimi ve verimli bir görüşme gerçekleşti.

Daha Sonra Devrimci Sosyalist İşçi Partisi’ni (DSİP) ziyaret eden PSK heyeti burada Genel Yönetim Kurulu üyeleri Irmak Özinanır ve Atilla Dirim ile görüştü.

DSİP yöneticilerinin partilerini tanıtmasıyla başlayan görüşmede, PSK Genel Başkanı Mesud Tek de partisinin tarihi ile ilgili kısa bir bilgilendirmede bulundu ve hazırladıkları deklerasyonu sundu. Türkiye ve Kürdistan’daki siyasi gelişmeleri de değerlendiren heyetler, ilişkilerin önemine vurgu yaptılar ve sürdürülmesi konusunda hemfikir oldular.

Daha sonra Türk Tabibler Birliği-TTB Genel Merkezini ziyaret eden PSK heyeti TTB Merkez Konseyi Üyesi  Prof.Dr. Vedat Bulut ile görüşerek deklerasyonu sundu, Türkiye ve Kürdistan’daki gelişmelere ilişkin PSK’nin görüşlerini anlattı.

Prof. Dr. Vedat Bulut ise çalışmalarında karşılaştıkları zorlukları ve TTB’nin sorunlara yönelik düşüncelerini paylaştı.

PSK heyeti günün son ziyaretini Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP)’ne yaptı.

SYKP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Cansel Aslan, Parti Meclisi Üyesi bereket Kor ve SYPK Ankara İl Örgütü Başkanı Ahmet Eniş’ten oluşan heyet ile görüşerek deklerasyonu sundu.

İki heyet arasında siyasi sorunlara ilişkin görüş alış verişinde bulunuldu ve taraflar ilişkilerin sürdürülmesinin önemine vurgu yaptılar.

En çok Okunan İçerik
Yorum Yaz