PSK Heyetinin Ziyaretleri Sürüyor

Kürdistan Sosyalist Partisi-PSK heyetleri 14 haziran günü Diyarbekir ve Ankara’da ziyaretlerini sürdürdüler.

PSK Genel Başkan yardımcıları Hasan Dağtekin, Bayram Bozyel, PM üyeleri Ahmet Kılıl, Vedat Dede ve PSK Diyarbekir il yöneticilerinden Fuat Akkaya oluşan bir heyet önce TDK-Tevger’i (Kürdistan Demokratik Hareketi) ziyaret etti. TDK-Tevger yöneticilerinden M. Can Azbay, Yusuf Aydın ve Mehmet Kaya ile görüşen PSK heyeti “Kürd Meselesinde Siyasal, Demokratik ve Barışçıl Çözüm; Hemen Şimdi” adlı deklerasyonu sundu.

Her iki heyet siyasi gelişmeler konusunda görüş alış verişinde bulundular.

Genel Başkan yardımcısı Bayram Bozyel, PM üyeleri Ahmet Kılıl, Vedat Dede ve PSK Diyarbekir il yöneticilerinden Fuat Akkaya oluşan PSK heyeti aynı gün DBP-Demokratik Bölgeler Partisi’ni ziyaret etti. DBP Eşgenel Başkan yardımcıları M. Şirin Tunç, Berivan Sincar ve öteki yöneticiler tarafından karşılanan PSK heyeti deklerasyonu sundu.

Her iki heyet siyasi gelişmeler konusunda görüşlerini paylaştılar.

Ankara’da da PSK Genel Başkanı Mesud Tek ve Genel Başkan Yardımcısı Alaadin Aras’tan oluşan PSK heyeti ilk önce Saadet Partisi’ni ziyaret etti.

Saadet Partisi Genel Merkezi’nde Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, Genel İdare Kurulu üyeleri M. Salih Kahraman ve Muammer Bilgiç ile görüşen PSK heyeti deklerasyonu sundu.

Daha sonda her iki heyet arasında, Türkiye ve Kürdistan’daki gelişmeler konusunda samimi ve sıcak bir görüşme gerçekleşti.

Saadet Partisi ziyaretindan sonra EMEP’i (Emek Partisi) ziyaret eden PSK heyeti burada EMEP MYK üyesi Veli Doğan ve Ankara İl Başkanı Fatma Doğan ile görüşerek deklerasyonu sundu.

EMEP ziyaretinden sonra Halkların Demokratik Partisi-HDP’yi ziyaret eden PSK heyeti, burada Eşgenel Başkan Mithat Sancar, Eşgenel Başkan Yardımcılarından Tuncer Bakırhan ve HDP milletvekili Feleknas Uca ile görüştü.

Sıcak ve samimi bir atfosmerde gerçekleşen görüşmede, taraflar özellikle işbirliği ve birlikte yapılabilecekler konusunda görüş alış verişinde bulundular.

En çok Okunan İçerik
Yorum Yaz