Sanat ve Sanatcılara Yönelik Saldırılar Kabul Edilemez

Yıllar önce söylediği bir şarkı nedeniyle Sezen Aksu’ya yönelik düzenlenen linç kampanyasına Cumburbaşkanı Erdoğan da katıldı.

Yandaşları ve ortağı Devlet Bahçel’den sonra CB Erdoğan, Cuma namazı sonrası Cami’de yaptığı açıklamada “dilini kopartırız” diyerek Sezen Aksu’yu tehdit etti ve hedef tahtasına koydu.

Ahmet Kaya ve eğlence yerlerinde Kürdçe parçalar söyleyen sanatçılara yönelik saldırılar furyasının, haklı uluslararası bir üne sahip olan Sezen Aksu’ya yönelik linç kampanyasına dönüşmesi sanat ve sanatçıya yönelik saldırıların yeni bir aşamaya girdiğinin işaretidir.

Sistemin giderek tek  adam diktatörlüğüne dönüştüğü Türkiye’de iktidara “gözün üstünde kaşın var” diyen sanatçılar da artık güvende değiller.

Başta sezen Aksu olmak üzere, sanatcılara yönelik gerçekleştirilecek her türlü saldırının sorumlusu, halkın dikkatini ekonomik ve ve sosyal sorunlardan uzaşlaştırmak isteyen ve bu amaçla sanat ve sanatçı düşmanlığını körükleyen CB erdoğan’dır.

Sezen Aksu’ya yönelik yürütülen linç kampanyasını protesto ediyor, tüm duyarlı kesimleri seslerini yükseltmeye çağırıyor, sanatçılarla dayanışma göstermelerini istiyoruz.

Sanat ve sanatçıya düşman bir sistem yıkılmaya mahkumdur.

23 Ocak 22

PSK-Kürdistan Sosyalist Partisi

Basın Bürosu

En çok Okunan İçerik
Yorum Yaz