"Hukuki süreç doğrultusunda hak ve adalet yerini bulmuş, KOMKAR yeni yönetimine kavuşmuştur. "
KURDÎSTAN KAMUOYUNA

Kürdistan Dernekler Birliği KOMKAR’ ın hukuki süreci sonuçlandı.

Kamuoyunun da bildiği üzere 2016 dan bugüne, Kürdistan Dernekler Birliği KOMKAR hukuki bir tıkanıklık içerisine sürülmüştü. Bu süreç içerisinde yaşanan olumsuzluklardan Kürdistanlıların evi olan örgütümüz KOMKAR’ın işlevi, olumsuz etkilenmiştir. Gelinen aşamada titizlikle yürütülen hukuki süreç doğrultusunda hak ve adalet yerini bulmuş, KOMKAR yeni yönetimine kavuşmuştur.

2016’dan önce Komkar Genel Başkanlığından istifa etmiş, fakat bu sırada dernekler masasında asılı kalan ismini sürece dahil edip, kendine meşruiyet kazandırmaya çalışan Rohat Geran’ dan ve  Berlin ekibinden adalet karşısında kurtulmuştur.
Gerçek dışı iddia ve karalamalar ile Kürt kamuoyu üzerinde bir algı oluşturulmak istenmiş fakat adalete yenik düşmüşlerdir.

Örgütümüz KOMKAR, geçmişten günümüze kadar sürdürdüğü mücadele anlayışını bundan sonrada aynı kararlılıkla sürdürecektir.

Örgütümüz KOMKAR, onu var eden on binlerin emeklerine ve anılarına uygun bir biçimde yoluna kararlı bir şekilde devam edecektir.

Örgütümüz KOMKAR, nice badireleri aşarak bugünlere gelmiş, birçok saldırıya karşı dik durmuş, her türlü şantaj ve diz çöktürme girişimlerini boşa çıkartmıştır.

Ayrıca, Genel Yönetim Kuturulu’nun % 70 nin, Merkez Yürütme Kurulu’nun da tamamının kadınlardan oluşması, Avrupa STK’ larında bir ilktir. “JİN JÎYAN AZADİ” şiyarı ile Halkımız adına yeni Jina Amini’ lerin özgürlük mücadelemizi omuzlamaları gurur vericidir.

Hiç şüphe olmasın ki bugün itibari ile Örgütümüz KOMKAR, gelecek için aynı bilinç ve kararlı anlayış ile yoluna devam edecektir.
Dost da düşmanda bu gerçeğin tanığı olacaktır.

Yaşasın örgütlü mücadelemiz!

Bijî   KOMKAR!